Novosti|

1212Župa sv. Josipa Radnika u Belišću povodom II. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu, 19. travnja 2015. organizira nekoliko prigodnih župnih događanja kojima se kao župna zajednica želimo pripremiti za susret, ali i posvijestiti važnost obitelji u Crkvi i društvu.

„Obitelj, kako nam je znano, nije samo nositeljica već i prenositeljica života. Vjernik zna da je ljudski život dar koji supružnici primaju od Boga te da su oni pozvani taj dar života primiti, činiti da se razvija i raste u svim dimenzijama, kako bi jednoga dana ta ista osoba mogla postati nositelj života Crkve i društva.“

„Svaka kršćanska obitelj – poput Marije i Josipa – može prije svega primiti Isusa, slušati ga, razgovarati s njim, čuvati ga, štititi, rasti s Njim; i tako učiniti svijet boljim. Dajmo prostora u našim srcima i u našim danima Gospodinu!…Obitelj iz Nazareta nas obvezuje ponovno otkriti poziv i poslanje obitelji, svake obitelji. I, kao što se događalo u tih trideset godina u Nazaretu, može se dogoditi također za nas: moramo se truditi da ljubav, a ne mržnja postane nešto normalno, da zajednička uzajamna pomoć, a ne ravnodušnost ili neprijateljstvo, postanu nešto uobičajeno.“ (Iz kazeheze papa Franje na općoj audijenciji u srijedu 17. prosinca 2014.)

Odazovimo se pozivu na ove susrete svjedočeći svojim bračnim životom obiteljske vrednote, a aktivnom nazočnošću u društvu stvarajmo ozračje u kojem će se promicati obiteljske vrednote.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content