Novosti|

Osječko-baranjska županija, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije, realizirala je nabavku vatrogasne opreme: odijela za gašenje šumskih požara, kacige za gašenje šumskih požara te crpki za vodu u vrijednosti od oko 250.000 kuna.

Danas, 23. veljače 2016. godine, oprema je svečano uručena predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih zajednica s područja Županije u prostorijama DVD-a Belišće od strane župana, prof. dr.sc. Vladimira Šišljagića. Svečanoj primopredaji nazočili su i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko baranjske županije Nikica Mužević, županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan kao i pomoćnica pročelnice za poslove obrane i civilne zaštite županije Ružica Slišković-Bartoloti.

Župan Šišljagić istaknuo je kako je briga za vatrogastvo od iznimne važnosti za županiju te da oko osam tisuća članova vatrogasnih društava rade zaista odgovoran, ali i društveno koristan posao. Županija godišnje u proračunu osigurava gotovo 2 milijuna kuna za vatrogasnu opremu, liječničke preglede i osiguranje vatrogasaca kao i za materijalno-tehničke uvjete.

Četrnaest pumpi za vodu i 170 kompleta odijela za gašenje s kacigama uvelike će doprinijeti kvalitetnijem radu društava, naglasili su predstavnici VZOBŽ, predsjednik Nikica Mužević i zapovjednik Boris Banjan. Također su iskoristili priliku zahvaliti Županiji na podržci i kvalitetnoj suradnji.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Belišća Dinko Burić koji je vatrogascima poželio što više vježbi, druženja i svečanih događanja, a što manje potrebe za stvarnim intervencijama, uz naglasak na veliku odgojnu ulogu koju društva imaju među djecom i mladima.

FOTO: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content