Novosti|

U ZTK Valpovo-Belišće započela je Modelarska liga za 2018. godinu.

Podsjetimo, dva natjecatelja (5. – 8. razred) dobiju na radnom mjestu sve potrebno za izradu tehničke tvorevine koju moraju što kvalitetnije napraviti u određenom vremenu. Treći član je mentor, koji može biti isti za više ekipa.

23. travnja održano je školsko natjecanje u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću. Sudjelovalo je 19 ekipa, 38 učenika iz OŠ i udruge “Zvono”. Gosti i organizatori natjecanja iz Osijeka Antun Šikić, Ante Maras i Danijel Rakić te Ivana i Dragan Francuz iz ZTK Valpovo-Belišće pripremili su sve kako bi natjecanje završilo po svim propozicijama modelarske lige. Nakon 3 sata svi su natjecatelji završili svoj rad od šperploče “Stolni organizator” i samo su detalji u kvaliteti izrade odlučili pobjednike.

1. mjesto FILIP ARSENIĆ i FILIP MARJANOVIĆ
2. mjesto MATEJ BALKOVIĆ i LEONARDO MAJSTOROVIĆ
3. mjesto LEA DOMINKOVIĆ i NIKA BIUKLIJA
Udruga “Zvono” ADRIAN GRGURIĆ i ŽELJKO BARJAKTAREVIĆ.

U utorak, 24. travnja 2018. godine, u maloj sportskoj dvorani u OŠ Veliškovci postavljena je 21 klupa, 21 stroj za piljenje šperploče, brusne daščice, nacrti, alati… 21 ekipa ili 42 natjecatelja sa svojim nastavnikom sudjelovala su na natjecanju. Postigli su iduće rezultate:

1. mjesto BENJAMIN CRNČAN i FRAN NOVOSELIĆ
2. mjesto DOMAGOJ OBINGER i LUKA STANIĆ
3. mjesto AURORA JURKIN i TEA PIRŠLIN

Ravnatelj Darko Kovač uručio je najboljima zlatne, srebrne i brončane medalje. Pobjednike očekuje poziv za županijski nivo natjecanja.

Liga se nastavlja 11. svibnja 2018. u OŠ Valpovo.

Zbog velikog interesa djece za rad na strojevima Unimat ZTK Valpovo-Belišće nabavila je dva nova “Unimat Metal Line pilica”, tako da se sada na 11 strojeva može organizirati rad u CTK Valpovo-Belišće, ali i u svakom razredu u OŠ.

Tekst i fotografije: Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content