Novosti|

Ovogodišnje 42. Rombergove glazbene večeri, manifestacija posvećena jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, nastavile su se u petak 9. studenog 2018. godine, koncertom Zlatni dečki električnih nota. Jubilarni peti put za redom glazbeni sastavi koji su osnovani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a djelovali su na našem području, izveli su dio svog prepoznatljivog rock repertoara pobravši i ovaj put velike simpatije i naklonost publike. Kao kolačić madeleine, rock balade, ali i plesni hitovi, vratili su publiku i izvođače u neke prošle dane, a zanimljivo je bilo i čuti iskustva i sjećanja predstavnika bendova o sviračkim počecima. Program je vodila Ines Brezovac.

U programu su nastupili VIS Talasi iz Valpova u sastavu Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adžić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal. Talasi su prvi vokalno-instrumentalni sastav električnih gitara na Valpovštini koji je osnovao Željko Mogoroš, koji je od starih radio aparata sam napravio dvije električne gitare i dva pojačala, a prvi veći nastup imali su 1964. godine.

Drugi put koncertu se pridružio i VIS Ptice iz Belišća u kojem su izvođači bili Stjepan Berak-Stevica vokal, Josip Miler-Cvaj ritam gitara (obojica iz originalnog sastava), Zvonimir Iveković gitara, Željko Čorba bas gitara i Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi. Ovaj sastav osnovan je 1966. godine, nastupali su s s repertoarom poznatih stranih i domaćih sastava, a imali su i nekoliko autorskih skladbi autora Josipa Milera i Antuna Ercegovca.

VIS Asteroidi iz Belišća osnovani su 1965. godine i prvi nastup bio je upravo u Amaterskom kazalištu u Belišću, a nastupali su na plesnjacima, maturalnim zabavama i kazališnim programima. Na koncertu su zasvirali u sastavu Boris Karša bas gitara i vokal, Renato Lukić klavijature i vokal, Matija Karša gitara i Krunoslav Ižaković bubnjevi.

Grupa San iz Valpova nastala je iz VIS-a “Valko” početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim obrada i prepjeva tada najpoznatijih glazbenih hitova, imali su i desetak autorskih pjesama te nekoliko studijskih i demo uradaka. Nastupili su u sastavu Zlatko Ivošević gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Zvonimir Iveković vokal i Leo Ižaković bubnjevi.

Domaćini događanja, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, nastupao je u sastavu Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi, Adalbert Gyerek-Bela truba i kao gošća solistica Viktorija Bašić. Na koncertu su nastupili i novi članovi orkestra, koji od nedavno sudjeluju u kazališnim programima: Marko Glavica gitara i vokal, Matej Vidranski bas gitara, Denis Knežević bubnjevi i Leo Ižaković udaraljke. Zabavni orkestar AK Belišće osnovan je godine 1959. na inicijativu tadašnjeg Upravnog odbora Amaterskog kazališta, a prvi voditelj bio je maestro Antun Lulić.

42.Rombergove glazbene večeri nastavljaju se sljedećeg petka, 16. studenog 2018. godine u 20 sati, natjecanjem pjevača amatera ”Belišćanski superglas”. Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati na telefon Centra za kulturu Sigmund Romberg 533-274 od 7 do 15 sati, na mailravnateljica@cks-romberg.hr ili službenu Facebook stranicu Centra.

Tekst: Tea Kozina
Fotografije: Tin Lacković, Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content