Novosti|

Proteklog petka fotografi su stavili točku na zimu. Svojim fotoaparatima ovjekovječili su prizore zime u valpovačkom parku. Nakon uvodnog predavanja o osnovama digitalne fotografije i rukovanja fotoaparatom voditelj radionice Dragan Francuz otišao je s mladim fotografima na predviđenu lokaciju. Svi su svojim aparatima svjetlosno bilježili motive zime u prirodi. Nakon dobrog smrzavanja slijedio je povratak u tople prostore u Domu tehnike, doručak, prebacivanje snimljenih materijala na računalo i analiza radova.

Svaki autor predložio je određen broj svojih fotografija od koji će selektor izabrati najbolje za printanje i postavljanje izložbe. Mjesta i datumi bit će naknadno dogovoreni.

Robotičari su, s druge strane, rješavali natjecateljski zadatak “programiranje Arduina za semafore na raskrižju”. Nakon zbroja bodova najuspješniji je bio Mihael Tibinac iz Gorice Valpovačke i za nagradu mu je tajnik ZTKVB uručio autić na daljinsko upravljanje. Nakon pauze nastavilo se s drugim aktivnostima u radionici robotike-elektronike.

Ovom radionicom završila je ovogodišnja Zima u tehnici. Kroz radionice je prošlo 67 učenika i odraslih. Radionice Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće nastavljaju se u subotu, 16. siječnja 2016. godine.

Iz ZTK-a posebno zahvaljuju djeci SOS Dječjeg sela Ladimirevci i njihovim voditeljima na sudjelovanju u radionicama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content