Novosti|

Da nogomet nije samo sport i natjecanje dokazuje 35-ogodišnje održavanje prijateljskih odnosa veterana NK „Belišće“ s veteranima iz Benkovca i Stobreča.

Tako je u subotu, 9. siječnja 2016. godine, odigran tradicionalni malonogometni turnir veterana u organizaciji veterana NK „Belišće“. Na turniru koji se igrao po 15. put sudjelovale su četiri ekipe. Nakon turnira, svi natjecatelji, kao i uvaženi gosti, okupili su se u prostorijama NK „Podravac“ u Bistrincima gdje su proglašeni najbolji te su dodijeljene nagrade i priznanja koje je uručio zamjenik gradončelnika Belišća Domagoj Varžić.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa NK „Velebit“ Benkovac, na drugom mjestu našli su se veterani NK „Primorac“ Stobreč, treća je bila ekipa NK „Belišće“, dok su četvrto mjesto zauzeli veterani Policijske postaje Belišće. Najboljim igračem turnira proglašen je Josip Lončar iz NK „Velebit“, najbolji strijelac turnira bio je Zoran Ratković iz NK „Belišće“, dok je najboljim golmanom proglašen Slađan Franjkić iz NK „Velebit“.

Glavni direktor NK „Belišće“ Marin Vuksanić istaknuo je važnost druženja i prijateljskih odnosa s gostujućim ekipama turnira iz Stobreča i Benkovca koje traje već 35 godina. Najzaslužniji za ostvarivanje ovog prijateljstva su Ante Plazibat i Dinko Šetka iz NK „Primorac“ Stobreč, Zvonko Ljutić iz NK „Velebit“ Benkovac te Marin Vuksanić i Branko Kaptalan iz NK „Belišće“. Ova suradnja i druženje prenosi se i na mlađe generacije. Tako već 15 godina mladim kategorijama Belišća tijekom zimskih praznika u goste dolaze vršnjaci iz Benkovca, dok Belišćani tijekom ljeta odlaze u goste Benkovčanima.

Pokrovitelji turnira bili su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content