Grad za mlade, Novosti|

“Ljeto u tehnici 2021.” održano je od 5. do 18. srpnja 2021. godine od 9 do 12 sati u Domu tehnike Valpovo. Sudjelovalo je 190 polaznika iz Osijeka, Zagreba, Dublina, Ladimirevaca, Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća i okolnih mjesta.

Deset mentora i voditelja u deset dana odradili su s djecom preko 50 školskih sati.

Polaznicima je na raspolaganju bilo 10 radionica:

PONEDJELJAK – 5. srpnja, SOLARNI HELIKOPTER
UTORAK – 6. srpnja, FOTOGRAFIJA
SRIJEDA – 7. srpnja, 3D MODELIRANJE I PRINTANJE
ČETVRTAK – 8. srpnja, BOJANJE AIRBRUS KISTOVIMA
PETAK – 9. srpnja, DRONOVI, SLOŽI LEGO MINDSTORMS ANDROIDA
PONEDJELJAK – 12. srpnja, LEMLJENJE
UTORAK – 13. srpnja, MODELARSTVO
SRIJEDA – 14. srpnja, NOGOBOT i VITEŠKI BOJ
ČETVRTAK – 15. srpnja, RAKETARSTVO
PETAK – 16. srpnja, AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA

Ovogodišnje “Ljeto u tehnici“ organizirano je u vrijeme smanjenja mjera vezanih uz pandemiju. Zbog velikog broja upita djece i roditelja te online prijava i poziva ovogodišnje “Ljeto“ organizirali smo na dva tjedna (10 dana) kako bi svi zainteresirani mogli sudjelovati u radionicama. Po prvi puta imali smo radionice Bojanje airbrus kistovima i Amaterska radio goniometrija.

“Ljeto“ je organizirano s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje kompentencija i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada. Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju stvaralačkih i radnih sposobnosti učenika, a ovakve radionice omogućuju afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonose njihovom ranom otkrivanju.

Programi tehničke kulture su nadopuna redovnom obrazovanju. Stečena znanja i vještine su neophodna u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Polaznici radionica lakše odabiru buduće zvanje te stečena znanja koriste za upis u srednje škole ili fakultete.

Organizirani rad u radionicama i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života svih polaznika.

Programe su izvodili kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Roditelji i djeca pokazali su velik interes za ovako organizirane radionice sa stručnim voditeljima i najnovijim svjetskim tehnologijama koje se primjenjuju u kabinetima.

Radionice su odradili: Goran Kupčerić, Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak, Zvonimir Hajnc, Davor Milošević, Bojan Fuderer, Ivana Francuz, Dragan Francuz, Ivo Novak i Božidar Babić.

Na svim radionicama djeca su upoznata s krovnom organizacijom, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, koja ove godine slavi 75 godina rada i djelovanja.

Većina djece koja su prvi puta sudjelovala na radionicama CTK izrazila su želju uključivanja u aktivnosti početkom školske godine.

Svaki polaznik dobio je majicu sa znakom CTK Valpovo-Belišće, a prije rastanka i jedan sladoled za osvježenje.

Do početka školske godine planiramo odraditi “Ljeto u tehnici 2020.“ u Zvonu Belišće, romskom naselju u Bistrincima i u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Zahvaljujemo roditeljima koji su uputili djecu u naše radionice, te mentorima i voditeljima koji su brinuli da svi programi budu provedeni.

Foto: https://www.facebook.com/CTKVB/?fref=ts

Dragan Francuz, tajnik Zajednice tehničke kuture Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content