Novosti|

U petak, 25. studenoga 2016. godine, održana je završna večer 40. “Rombergovih glazbenih večeri”, najveće glazbene manifestacije u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, posvećene jednom od najvećih skladatelja popularne glazbe prve polovine 20. stoljeća – Sigmundu Rombergu. Glazbeni program završne večeri prigodno je nazvan “Bijeli jorgovan” prema najpoznatijem filmu s Rombergovom glazbom.

Vjerni posjetitelji mogli su uživati u predivnim glazbenim melodijama u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće, pod vodstvom Zvonimira Ivekovića, a uz njega su nastupili i Željko Čorba, Davor Novaković, Stjepan Pavoković te Adalbert Gyerek. Važno je istaknuti da je s njima, po prvi put, nastupio i najmlađi član glazbene obitelji Ižaković, Leo Ižaković. Odličnoj glazbenoj večeri pridonijeli su i vokalni solisti svojim izvrsnim glazbenim izvedbama. Prvi su nastupili pobjednici jedinog natjecateljskog programa u sklopu “Rombergovih glazbenih večeri” – duet Lucije Šimić i Lucije Stanić, koje su osvojile prvo mjesto prema glasovima publike i Lukas Kuić, pobjednik prema odluci stručne komisije. Osim njih, nastupili su i sljedeći solisti: Andreja Kristić, Krešo Čolaković, Adalbert Gyerek, Valentina Gyerek, Vjekoslav Pavlović, Beta Sudar, Zvonimir Iveković i Ivana Belcar. Posebne simpatije publike pobrali su Meri Andraković i Marin Bulić, koji su se netom prije programa vratili iz Zagreba gdje su prisustvovali dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta. U području operete i mjuzikla, najboljom predstavom u cjelini proglašen je mjuzikl “Moje pjesme, moji snovi” u izvedbi HNK-a Osijek u kojem Marin i Meri sudjeluju.

Poseban dio ove glazbene večeri bila je dodjela priznanja dugogodišnjim članovima Amaterskog kazališta Belišće za njihov dug i predan amaterski rad. Tako je Davor Novaković dobio priznanje za 15 godina amaterskog rada, dok su Valentina Gyerek i Krešo Čolaković slavili čak 20 godina vjernosti Amaterskom kazalištu Belišće. Priznanja i nagrade dodijelio im je Željko Čorba, predsjednik Upravnog odbora Amaterskog kazališta Belišće, a čestitkama se pridružila i Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, koja je bila i u ulozi voditeljice programa.

Mnogo je profesionalnih umjetnika, ansambala, društava, a posebno amatera – glazbenika i solista našeg Kazališta, koji su nastupali na dosadašnjim “Rombergovim večerima”. Svima njima treba odati priznanje i zahvalnost što su svojim sudjelovanjem doprinijeli da sačuvamo od zaborava i upoznamo nove generacije s djelom i likom Sigmunda Romberga. Zbog svih njih bi se riječ AMATER trebala pisati velikim slovima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content