Novosti|

Proteklog vikenda gradonačelnik Belišća Dinko Burić bio je domaćin delegaciji Grada Varaždina, Općine Cestica i Varaždinske županije. Uz gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša, Varaždin je predstavljao i direktor Tehnološkog parka Varaždin Josip Borak. Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj došao je u društvu svog zamjenika Žarka Rodeša, potpredsjednika Općinskog vijeća Vlade Hipa i predsjednika Povjerenstva za socijalnu skrb Stjepana Mumleka. Varaždinsku županiju predstavljala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr. sc. Jelena Zrinski Berger, kao i direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec te direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić.

Nakon subotnjeg svečanog prijema u Velikoj vijećnici grada Belišća, posjeta novoj zgradi Muzeju Belišće i uredu Turističke zajednice grada Belišća, gosti su nazočili i otvorenju klizališta te početku manifestacije “Advent u Belišću”.

U nedjelju, 27. studenog 2016. godine, gosti su posjetili Glazbenu školu Belišće gdje ih je dočekala voditeljica Tihana Ivanković te dvoje učenika koji su pokazali svoje glazbeno umijeće te staru zgradu Muzeja Belišće kojom ih je proveo voditelj Muzeja Tomislav Kuna. Potom su domaćini goste poveli u etno-selo Bocanjevce gdje su obišli tradicionalne kuće i imanja “Apin dvor” obitelji Igora Mihaljevića te “Stepinu kuću” vlasnice Agice Tomac uz vodstvo Povjerenika za prigradsko naselje Bocanjevci Bojana Vuksanića te voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković. Nezaobilazna stanka bila je u Kazališnoj kavani uz kavu i kolače. Gosti su iskazali veliko zadovoljstvo dobrodošlicom i programom koji su domaćini priredili te su uputili poziv i za uzvratni posjet, kako bi se novostečeni prijateljski odnosi i dalje gradili te otvarale brojne mogućnosti za suradnju.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content