Novosti|

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće najstarija je udruga na području grada Belišća, a osnovana je davne 1884. godine. Vatrogasni dom u Belišću izgrađen je 1982. godine od strane tadašnjeg Kombinata Belišće u svrhu korištenja Profesionalne vatrogasne postrojbe Kombinata Belišće i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće te Radio kluba Belišće. U 2015. godini Grad Belišće je kupio zgradu Vatrogasnog doma te istu koriste članovi DVD-a Belišće, Radio amateri te po potrebi članice belišćanskih mažoretkinja, puhačkog orkestra, Crveni križ i drugi.

S ciljem ostvarivanja što kvalitetnijega sustava protupožarne zaštite početkom 2019. godine započela je energetska obnova zgrade i unutarnje uređenje prostora, a proteklih dana radovi su uspješno privedeni kraju. Energetska obnova obuhvatila je građevinsko-obrtničke, elektrotehničke i strojarske radove te je zamijenjena stolarija i izvedena ovojnica zgrade, postavljena nova rasvjeta i podovi.

Ukupna vrijednost projekta, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, iznosi 2.694.874,82 kn s PDV-om, od čega bespovratna sredstva iznose 1.348.552,44 kn. Radove je izvodila tvrtka IZO GRAĐENJE KONZLATING d.o.o. Osijek. Osim navedenih radova, Grad Belišće nabavio je opremu i namještaj u vrijednosti 239.563,75 kn s PDV-om.

 

Fotografije: Dubravko Čovčić

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content