Novosti|

Lokalni volonterski centar Zvono u sklopu projekta „Puzzle Plus“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi aktivnosti usmjerene promoviranju volonterstva kod mladih.

Jedna od aktivnosti koje se provode u prvom dijelu projekta su „Zavolontiraj se“ radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici se na radionicama upoznaju s pojmom volonterstva te razgovaraju o definiciji volontiranja i volontera. Radionice su usmjerene poticanju učenika na uključivanje u školske volonterske aktivnosti, a na radionicama su do sada sudjelovali učenici osnovnih škola Ladimirevci, Belišće i Valpovo. Na radionicama je sudjelovalo oko 40 učenika, a planira se nastavak provedbe radionica.

Učenici se na interaktivan i kreativan način upoznaju s volontiranjem te s aktivnostima školskih volonterskih klubova, ali i s radom Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Projekt „Puzzle Plus“ s provedbom je započeo 1. kolovoza 2016., a traje do 31. srpnja 2017. U sklopu projekta provodi se i volonterska pomoć u učenju učenicima osnovnih škola, organiziraju se volonterske akcije te se provode edukacije građana o volonterstvu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content