Novosti|

Jučer je u dvorani Glazbene škole u Belišću koncert održao mladi, talentirani pijanist iz Ukrajine Dmytro Choni u organizaciji Grada Belišća i Glazbene škole Belišće.

Dmytro Choni rođen je 1993. godine u Kijevu. Počeo je svirati klavir u dobi od četiri godine. Trenutno je student na Sveučilištu glazbe i primijenjene umjetnosti u Grazu u klasi prof. dr. Milane Chernyavske. Dmytro je laureat više od desetak međunarodnih i državnih natjecanja. Nakon nastupa u Belišću i ostalih nastupa u Hrvatskoj, Dmytro se upućuje na prestižno natjecanje u Argentini.

Ovaj ukrajinski klavirist na koncertu je izveo vrlo zahtjevna djela te oduševio brojnu publiku u dvorani. Na početku je zahvalu na gostovanju uputio i ravnatelj Glazbene škole Dalibor Košutić, a ovom fantastičnom glazbenom doživljaju nazočila je i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća Antonija Andrašek Barić te voditeljica Glazbene škole Belišće Tihana Ivanković. Zaslužnog za održavanje koncerta valja spomenuti i profesora Davora Bobića, prodekana na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, koji je uvelike doprinio realizaciji ovog događaja.

Organizatori se nadaju da će se suradnja s vrhunskim i priznatim glazbenicima nastaviti te da će Belišće i dalje biti mjesto održavanja fantastičnih glazbenih događaja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content