Novosti|

Započelo je Ljeto u tehnici i radionice za djecu. U ponedjeljak, 1. srpnja 2019., održana je radionica fotografije. Polaznici od prvog do petog razreda osnovne škole po prvi puta su fotografirali fotoaparatom, nakon fotografskih iskustava mobitelom. Ali “pravi fotoaparat” je nešto jako zanimljivo…i ima svakakvih dijelova…i staklo (objektiv) se ne smije dirati prstima….i nemoguće je snimiti cvijet jer je tamo veliki bumbar.

Voditelj Dragan Francuz ispričao im je o početku fotografije, o dijelovima fotoaparata. Vidjeli su kako razvijač i fiksir djeluju na fotopapir. Prvi puta su držali film u ruci i vidjeli negativ.

Nakon tri serije fotografiranja svaki je polaznik izabrao po dvije fotografije za printanje.

U utorak, 2. srpnja, bila je rezervirana za modelare. Temperatura blizu usijanja, ali dvadeset modelara uporno stoji za Unimat strojevima. Znoj curi niz lice, ali nije ih briga jer posla je puno, a vremena samo 3 sata.

Prvi zadatak bilo je izrezivanje modela za ključeve od 3 mm šperploče. Trebalo je sve precizno obraditi, spojiti i polijepiti.

Drugi zadatak bilo je spajanje aviona izrezanog na laseru (sistem puzle) i sve polijepiti. Mogao se izrezati i robot od kartona.

Nakon osvježenja i užine u 11 sati svi su dovršili svoje radove do predviđenog vremena i za nagradu dobili zmajeve. Mentori Zvonimir Hajnc, Bojan Fuderer i Davor Milošević bili su zadovoljni predanošću djece prema radu.

U srijedu, 3. srpnja, održat će se radionica raketarstva i ispaljivanje rakete.

Tekst i fotografije: Dragan Francuz

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content