Novosti|

Danas, 23. lipnja 2016., u Ulici Matije Gupca u Tiborjancima službeno su započeli radovi na izgradnji sustava odvodnje aglomeracije Gat, čime će stanovnici Tiborjanca dobiti priključke za kanalizaciju. Ovaj projekt vrijedan je gotovo 9,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno s PDV-om 11,8 milijuna kuna.

Nositelj projekta je gradska tvrtka za vodne usluge Hidrobel, a izvođač tvrtka Kapitel d.o.o. iz Ivanić Grada. Ova velika investicija, kao dio projekta aglomeracije Gat, podrazumijeva izgradnju kanalizacije i odvodnje u Marijancima i Kunišincima u općini Marijanci te u Tiborjancima, gdje su radovi započeli danas.  Najveći dio investicije, 68,41% ili 6,45 mil. kuna  financira se bespovratnim sredstvima fondova EU, Hrvatske vode osiguravaju 21,59% ukupnih sredstava ili 2,03 mil. kuna, dok ostatak od 10% ukupne vrijednosti investicije ili 0,94 mil. kuna zajednički osiguravaju općina Marijanci sa 0,64 mil. kuna (6,75% ukupne investicije) i Grad Belišće sa 0,30 mil.kuna (3,25% ukupne investicije). Rok za završetak radova je 31. prosinca 2016. godine.

U Tiborjancima su na početku radova nazočili gradonačelnik Belišća Dinko Burić, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, predstavnici tvrtke Hidrobel s direktorom Andrejom Bičkom te predstavnici izvođača radova, tvrtke Kapitel. Gradonačelnik Burić naglasio je kako je prije nekoliko godina izgrađena kanalizacijska mreža u prigradskim naseljima Veliškovcima i Gatu, a ovi radovi nastavak su izgradnje sustava odvodnje aglomeracije Gat. Po završetku radova, riješit će se problematika kanalizacijske mreže u sva tri navedena prigradska naselja, kao i u mjestima Marijanci i Kunišinci.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content