Novosti|

Prigodom blagdana Uskrsa, umirovljenicima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja s mirovinom do 2.000 kuna mjesečno, Grad Belišće tradicionalno dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – uskrsnicu u iznosu od 300 kuna.

Podjela uskrsnica započela je u utorak, 5. travnja u Belišću i u svim prigradskim naseljima.

Prvu grupu umirovljenika, u Gradskoj upravi dočekala je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

– Grad Belišće tradicionalno za Uskrs dodjeljuje uskrsnice umirovljenicima čija je mirovina iznosi do 2.000 kuna. Ove je godine za tu namjenu u Proračunu osigurano 220.000 kuna, a prošle godine Grad Belišće dodijelio je 167.000 kuna. Grad Belišće već duži niz godina osigurava božićnice za nezaposlene i uskrsnice za umirovljenike u iznosu od 300 kuna, a kroz različite druge  vidove socijalno-demografskih mjera Grad Belišće nastoji pomoći svojim sugrađanima.  Nadamo se da i na ovaj način našim umirovljenicima s najnižim mirovinama možemo uljepšati i olakšati uskrsne blagdane.- poručila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Svi umirovljenici koji ostvaruju pravo uskrsnicu mogu podići do 14. travnja 2022. godine, u Gradskoj upravi grada Belišća, soba broj 6.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content