Novosti|

Nova školska godina počela je u ponedjeljak, 9. rujna, za nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od kojih će više od 150 tisuća obuhvatiti kurikularna reforma koja se sada provodi u svim školama.

Osnovnu školu Ivana Kukuljevića u 2019./2020. školskoj godini pohađa 660 učenika – 535 u matičnoj školi u Belišću, 114 u Veliškovcima i 11 u Vinogradcima. U prvi je razred upisano 75 učenika, od kojih je 63 u Belišću, deset u Veliškovcima i dvoje u Vinogradcima. Za njih i njihove roditelje je u ponedjeljak u Centru za kulturu Sigmund Romberg organizirana prigodna predstava osječkog Dječjeg kazališta pod nazivoma Anica i Danica, a ondje ih je, kao što je to bio običaj i prethodnih godina, dočekao ravnatelj belišćanske škole Darko Kovač. Prvašićima je poželio dobrodošlicu te im predstavio njihove učiteljice Maju Huis (1.a), Jasminu Šimić Berečić (1.c), Karmen Soldo (1.d), Antoniju Krišković (Veliškovci) i Melitu Vujičić (Vinogradci).

I ove su godine članice Društva Naša djeca grada Belišća pripremile prigodne poklončiće za sve prvašiće, koje su im podijelile na kraju predstave.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Goran Dojkić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content