Novosti|

Jučer, 22. svibnja 2017. godine, započela je sedma po redu manifestacija „Hrvatska volontira“! Ovom manifestacijom želi se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinca ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Ovogodišnjom manifestacijom žele se povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnji povezane i humane zajednice uključe svi pojedinci društva.

Za ovogodišnju manifestaciju „Hrvatska volontira“ u cijeloj Hrvatskoj prijavljeno je više od 280 volonterskih aktivnosti, od kojih 43 u Slavoniji i Baranji. Popis svih aktivnosti može se pogledati na ovoj poveznici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/

Lokalni volonterski centar Zvono organizira tri volontreske akcije, dvije se odvijaju u srijedu, 24. svibnja 2017., a jedna 26. svibnja 2017.

Prva volonterska aktivnost održat će se u Ladimirevcima, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci. Volonteri LVC-a Zvono i učenici OŠ Ladimirevci zajedničkim će snagama uređivati okoliš oko škole te dječje igralište u Ladimirevcima kod škole. Aktivnost će započeti u 11 sati, a svi zaniteresirani građani mogu se javiti za sudjelovanje.

Druga volonterska akcija održat će se također u srijedu, 24.svibnja, na kampu udruge Zvono – Citadela. Volonteri će raditi na uređenju polja začinskog i ljekovitog bilja te će uređivati okoliš oko kampa Citadela.

Treća volonterska akcija organizirana je u petak, 26.svibnja, s početkom u 9 sati, a volonteri Lokalnog volonterskog centra i volonteri uključeni u inkluzivni volonterski program uređivat će dječje igralište dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće.

Volonteri se mogu javiti za sudjelovanje na broj telefona: 098/ 176 46 51.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content