Novosti|

U Međugorju, općini Čitluku u Bosni i Hercegovini, jučer, 21. travnja 2016. godine, održana je zajednička sjednica predsjedništava Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, Saveza opština i gradova Republike Srpske i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Predstavnik Grada Belišća, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, boravio je u delegaciji Predsjedništva Udruge gradova na zajedničkoj sjednici.

Uvodne riječi i pozdrave uputili su domaćin, gospodin Ivo Jerkić, načelnik Općine Čitluk i predsjednik Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova Republike Hrvatske te gospodin Mićo Mićić, gradonačelnik Grada Bijeljine i predsjednik Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Iskustva Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji i povlačenje sredstava iz europskih fondova bile su jedne od glavnih tema zajedničke sjednice, a prezentaciju je održao savjetnik u Udruzi gradova Republike Hrvatske gospodin Marko Ercegović.

Primjera dobre prakse u privlačenju europskih sredstava svakako ima, a gospodin Kristijan Jurjako, gradonačelnik Grada Cresa, predstavio je projekt ”Revitalizacija kulturne baštine – palača Moise” koji se radi u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.

Iskustva u razvoju gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva iznijeli su načelnik Općine Čitluk gospodin Ivo Jerkić, a gospodin Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj  održao je prezentaciju ”Lokalni ekonomski razvoj – iskustva općine Tešanj”.

Sjednica je završena prezentacijom ”Strategije razvoja Saveza općina i gradova Federacije BiH za period 2015. – 2022. godine” koju je prezentirala gospođa Šejla Hasić, viši suradnik za projekte – projekt menadžer u Savezu općina i gradova FBiH.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content