Novosti|

od2015_univ

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković ovih dana sudjeluje u projektu „Open days-European Week of Cities and Regions“ u Bruxellesu, na kojem se predstavljaju gradovi i regije Europske unije te dogovaraju novi zajednički projekti i suradnje.

Sudionicima ovogodišnjih „Otvorenih dana“ ponuđeno je sudjelovanje u stotinjak različitih radionica. Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković tijekom javljanja u program Gradskog radija Belišće istaknula je odlične rezultate Regionalne razvojne agencije Osijek, koja kroz svoje predstavništvo u Bruxellesu predstavlja Osječko-baranjsku županiju. Izrazila je i zadovoljstvo načinom na koji smo se predstavili Europskoj uniji kroz proizvode specifične za naše područje, poput vina, kulena, čvaraka, što je odlična promocija naše regije.
Ni zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin, koji također sudjeluje u projektu, nije krio svoje zadovoljstvo promocijom Slavonije i Baranje, te je istaknuo kako je Regionalna razvojna agencija Osijek opravdala postojanje svog ureda u Bruxellesu, koji je otvoren 2007. godine. Slušatelji su mogli još jednom čuti ponos vodećih ljudi naše županije jer je Osječko-baranjska županija ona koja je uspjela povući najviše sredstava iz fondova EU.

Između ostaloga, naši predstavnici su s partnerima raspravljali o programu ruralnog razvoja, povlačenju sredstava u Slavoniju te o infrastrukturnim projektima u gospodarstvu kao posebno važnom ključu za razvoj našeg kraja.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content