Novosti|

Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihaela obilježava se 29. rujna.

U prostorijama PP Belišće također je obilježen Dan policije i Dan sv. Mihaela – borca protiv zla, simbola i uzora svakog hrvatskog policajca, sveca zaštitnika i uzdanice.

Dan policije svim policajkama i policajcima te službenicima, u ime gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića i svoje osobno ime, čestitala je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je tom prilikom djelatnicima postaje uručila i televizor na korištenje.

– Mi doista imamo odličnu suradnju s Policijskom postajom ovdje u Belišću i na tragu toga uvijek se trudimo dodatno oplemeniti ove prostore koji su njima predani na korištenje. Između ostalog, kako bi oni efikasnije mogli obavljati sve svoje dužnosti, ove smo jeseni dodatnu opremu postavili i instalirali u policijskoj postaji, a između ostaloga i jedan televizor koji će koristiti. Svi oni koji obavljaju ovakve poslove, kao što obavljaju naši policajci, moraju biti na vrijeme informirani, moraju imati pravovremene informacije, stoga će oni koristiti televizor na opće dobro. Povodom njihovog dana svim policajcima ovdje u Belišću, ali i svim ostalima u Republici Hrvatskoj, od srca čestitam njihov dan, želim da ih zaštitnici arkanđeli čuvaju, da rade na dobrobit svojoj zajednici i još dugo godina budu živi i zdravi, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Načelnik PP Belišće Vlado Krznarić istaknuo je da povodom Dana policije u PP Belišće imaju prigodu ugostiti zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković te obilježiti taj važan dan za policiju.

– Ove godine nam je Grad Belišće, s obzirom na to da se nalazimo u prostorijama Grada Belišća, dao na korištenje jedan televizor koji će služiti za naše svrhe koje imamo i za naše potrebe. Ovim putem se zahvaljujem Gradu Belišću, rekao je načelnik PP Belišće.

Načelnik Krznarić svim policajkama i policajcima čestitao je Dan policije te njihovog zaštitnika sv. Mihaela. Obilježavanje se nastavilo zakuskom uz primjenu svih preporučenih epidemioloških mjera te u skladu s uputama Stožera civilne zaštite.

Dan svih hrvatskih policajaca, tradicionalno se proslavlja od 1992. godine.

Tekst: Dolores Andraković, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content