Novosti|

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, uz prisustvo zamjenika župana Gorana Ivanovića, pomoćnika glavnog tajnika za lokalni sport u Hrvatskom olimpijskom odboru Siniše Krajača, suradnice za programe lokalnog sporta u Hrvatskom olimpijskom odboru Marije Martinac, predsjednice Športske zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdane Tuma-Pavlov te glavnog tajnika Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravka Ižakovića, uručio je danas, 3. srpnja 2019. godine, u Belom Manastiru ključeve tri kombi vozila predstavnicima sportskih zajednica Belog Manastira, Belišća i Donjeg Miholjca. Primopredaji su prisustvovali zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Belišća i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar te zamjenica predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća Monika Jurkin.

– Mladi u Hrvatskoj vole sport, imamo vrhunske sportaše, no svi moraju imati potporu i infrastrukturu kada se počinju baviti sportom, što je u pravilu u osnovnoškolskoj dobi. I ova vozila su dio infrastrukture koja može pomoći da se najmlađi odluče baviti sportom, da ga zavole i njime se bave kroz svoje odrastanje i školovanje, a poznato je da svi tko prođu kroz trenažne procese kasnije postaju kvalitetniji ljudi i korisniji članovi zajednice te da je sport jedan od putova koji može ispraviti životne propuste i mlade uputiti u pravom smjeru. Zato treba graditi infrastrukturu, financijski pomagati i promovirati sport, što Osječko-baranjska županija sustavno radi. U ovom slučaju riječ je i o našoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom na nacionalnoj razini te lokalnom samoupravom – rekao je župan Ivan Anušić prilikom primopredaje ključeva vozila.

Novonabavljeno kombi vozilo vrijedno 196.000,00 kn, čiju nabavu su sufinancirali Osječko-baranjska županija u iznosu od 70.000,00 kn te Grad Belišće i Zajednica športskih udruga Grada Belišća u preostalom iznosu, drugo je kombi vozilo u belišćanskoj Zajednici športskih udruga. Naime, prvo je nabavljeno prije dvije godine, a koriste ga gotove sve članice Zajednice, u kojoj je okupljeno 30 sportskih klubova i udruga, za odlazak na  redovne sportske aktivnosti, pripreme i natjecanja, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Nabavkom novog kombi vozila u najvećoj će se mjeri riješiti pitanje odlaska na natjecanja, smanjiti troškovi sportskim klubovima, pridonijeti poboljšanju osnovnih materijalnih uvjeta za rad sa sportašima, s posebnim naglaskom na mlade generacije te još više pridonijeti razvoju i promociji sporta u gradu Belišću, ponosnom nositelju titula Europskog grada sporta 2017. godine i Europske regije sporta u 2018. godini.

Kako zahvaliti svojoj lokalnoj i regionalnoj zajednici pokazat će sportaši izvrsnim rezultatima, postoljima i medaljama, čiji broj već u prvoj polovici ove godine dokazuje što znači živjeti sport i sa sportom u gradu sporta, gradu Belišću.

Fotografije: www.obz.hr

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content