Novosti|

Osijek Mini Maker Faire,  jedinstvena je kombinacija sajma, konferencije i festivala gdje se mogu pokazati ideje i kreacije te podijeliti znanje s drugim “makerima”. Maker Faire održan je u subotu 5. svibnja 2018. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku.

Izlagači su bili tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici, umjetnici svih vrsta i dobi – svima im je zajednička inventivnost, kreativnost i “sam svoj majstor” pristup stvaranju. Svi koji rade na projektima koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, virtualnu stvarnost, 3D printanje, lasere, raketarstvo, avio, auto i ino modelarstvo, stare obrte, interaktivnu umjetnost, zelene tehnologije, električne automobile, interaktivne igračke, sve vrste strojeva, održivu proizvodnju hrane…

Među njima je bio i CTK Valpovo-Belišće na čelu s Marijanom Antolovićem i mladim robotičarima Lucianom Vrankovićem i Rokom Ivićem.

Originalni Maker Faire  održan je u San Mateu, Kalifornija i 2015. proslavio je desetu godišnjicu s više od 1100 izlagača i 145 000 posjetitelja.

Osijek Mini Maker Faire organizirao je Osijek Software City pod pokroviteljstvom Maker Media, izdavačem časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni makers pokret.

 

Tekst i fotografije: Dragan Francuz, ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content