Novosti|

 

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće krovna je organizacija koja prostorno i organizacijski pokriva područje bivše Valpovštine, (sada: grad Valpovo, grad Belišće, općina Petrijevci i općina Bizovac) radi i djeluje od 1948. godine kao tehnička Udruga koja okuplja građane, udruge građana, djecu i mlade sklone tehnici i tehničkim aktivnostima.

Današnja statistika: Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće s 5 grana tehnike (radionica) i oko 200 mladih i djece, 9 tehničkih udruga građana, sveukupno oko 800 članova.

U jubilarnoj godini javno veličamo sve naše uspjehe, prošle i sadašnje, svih naših članova i članica tijekom 70 godina,  na način da u programe koje provodimo, od kolovoza do prosinca, uključimo što veći broj članica, članova, građana, djece i mladih.

Nabrojat ćemo važnije aktivnosti: prezentacije, predavanja, praktične radionice iz svih zastupljenih područja tehnike, pojačano istupanje u medijima i društvenim mrežama.

Kruna svečanog obilježavanja obljetnice bit će lampionada koju ćemo održati u Belišću, Valpovu i SOS Dječjem selu Ladimirevci, s ukupno 700 sudionika.

Lampionada u Belišću predviđena je 1. prosinca 2018. godine nakon otvorenja klizališta.

 Male lampione donijet će djeca iz vrtića i učenici prvih razreda.

70 velikih lampiona od papira pripremili bi i puštali učenici OŠ Belišće od 5. – 8. razreda.

 

Upućujemo molbu roditeljima neka pomognu djeci oko puštanja lampiona.

 

 

Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content