Novosti|

Samostan sv. Josipa Radnika u Belišću i mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda u Belišću po deseti put organiziraju „Dane franjevaštva“ od 1. do 4. listopada 2020. g. u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću. „Dani franjevaštva“ prigoda su za sve župljane i ljude dobre volje da se kroz trodnevnu duhovnu pripravu i prigodna događanja upoznaju s bogatstvom franjevačke obitelji i karizme.

Prvog dana nakon večernje mise u 19.00 sati, kojom predsjeda župnik fra Branko Janjić, TOR, uslijedit će predavanje fra Mirka Miškovića, TOR, pod nazivom: „Franjevci trećoredci glagoljaši: nastanak i oblikovanje redovničke zajednice“. Drugi dan misno slavlje u 19.00 sati predvodi župni vikar fra Tomislav Vrsaljko, TOR, a nakon misnog slavlja uslijedit će projekcija filma u Dvorani bl. Alojzija Stepinca. Prije misnoga slavlja od 18.00 sati biti će mogućnost za slavlje sakramenta pomirenja. Treći dan priprave nakon misnog slavlja u 19.00 sati kojeg prevodi župni vikar fra Mirko Mišković, TOR, uslijedit će obred preminuća svetog našeg oca Franje.

„Dani franjevaštva“ završavaju u nedjelju 4. listopada na svetkovinu sv. Franje svečanim misnim slavljem, a nakon misnog slavlja franjevačka obitelj u Belišću poziva sve na prigodni domjenak i druženje. Taj dan održat će se karitativna akcija za pomoć u obnovi zagrebačkog samostana sestara klarisa. 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content