Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće  za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja vatrogasac i vatrogasac I klase.

Osposobljavanje je trajalo od 6. ožujka do 14. travnja 2018. godine u prostoru vatrogasnog doma u Belišću. Na završnom ispitu 21. travnja 2018., ispred zapovjednika VZG Belišće Dubravak Čovčić i predsjednikaVZOBŽ Nikice Muževića, s područja VZG Belišća uspješno je 10 kandidata steklo zvanje vatrogasac i 7 kandidata vatrogasac I klase. U programu osposobljavanja sudjelovali su i kandidati s područja VZO Viljevo i VZO Bizovac.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogsnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, korištenju i načinu rada s izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara. Također su  upoznati i s ostalim vatrogasnim tehnikama koje se koriste na vatrogasnim intervencijama. Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Tekst i fotografije: Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content