Novosti|

Danas, 4. veljače 2022. godine, u Policijskoj postaji Belišće održala se primopredaja računalne opreme, koju su sufinancirale jedinice lokalne samouprave s našeg područja – Gradovi Belišće i Valpovo te Općine Bizovac i Petrijevci. Prema riječima načelnika Policijske postaje Belišće Vlade Krznarića radi se o inicijativi iz srpnja 2021. godine, kojom su se željeli poboljšati tehnički uvjeti u radu policijskih službenika. Točnije, jača su računala policiji bila potrebna za, primjerice, pregledavanje videosnimki i prepoznavanje lica potencijalnih počinitelja prekršajnih i kaznenih djela.

-Slijedom inicijative, s predstavnicima gradova i općina na našem području dogovorena je donacija devet sofisticiranijih računala, vrijednih 48.000 kuna, rekao je načelnik PP Belišće Vlado Krznarić.

Sudjelovanje u kupovini ovih devet računala, za Grad Belišće je bila samo još jedna u nizu aktivnosti kojima se podupire rad Policijske postaje Belišće i Vijeća za prevenciju grada Belišća te dokazuje suradnja na lokalnoj razini za dobrobit svih građana, što je potvrdio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je još jednom istaknuo zadovoljstvo radom Policijske postaje Belišće, ali i suradnjom s belišćanskom policijom kao i Policijskom upravom osječko-baranjskom.

-Mislim da je djelom najlakše pokazati kako štititi i unaprjeđivati zajednički interes lokalne zajednice. Posebno je važno istaknuti da se ne radi samo o Gradu Belišću, nego o izuzetnoj suradnji cijele Valpovštine, dakle Gradova Belišća i Valpova i Općina Bizovac i Petrijevci. Svi smo upućeni jedni na druge, a među svim aktivnostima koje PP Belišće provodi, posebno su važne one preventivne. Uvijek je bolje spriječiti, nego liječiti, poručio je belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, poželjevši da buduća suradnja bude na zadovoljstvo i sigurnost svih građana.

Uz gradonačelnika Belišća Dinka Burića i njegovu zamjenicu Ljerku Vučković, radnom sastanku i primopredaji računala prisustvovao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo sa zamjenikom Markom Barišićem, načelnici Općina Bizovac i Petrijevci Srećko Vuković i Ivo Zelić, a osim domaćina, načelnika Vlade Krznarića i zamjenika Nikole Pepića, na sastanku je bio i načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content