Novosti|

U sklopu nastavka aktivnosti u okviru akcije Grad prijatelj djece, gradonačelnik Zvonko Borić i dogradonačelnica Marija Ilić u petak, 9. prosinca u prijepodnevnim satima, posjetili su novootvorenu pedijatrijsku ambulantu u Belišću. Kroz prostorije pedijatrijske ambulante (ordinaciju, previjalište i savjetovalište), gradske su čelnike proveli pedijatar dr. Danijel Kardoš i medicinska sestra Ivana Uranjek, a pridružile su im se i Tatjana Lulić – Slipac, ravnateljica Doma zdravlja Valpovo i Ljubica Kirner, glavna medicinska sestra.

U ovo predblagdansko vrijeme Grad Belišće je za potrebe pedijatrijske ordinacije donirao televizor, DVD player, inhalator i infracrveni mjerač temperature. Pedijatrijska ambulanta službeno je s radom započela početkom studenoga, a za sada se kod dr. Kardoša liječi više od 350 mališana. Prilikom posjeta Gradonačelnik je istaknuo kako je grad Belišće nedavno osvojio titulu Grad prijatelj djece, a pored mnogobrojnih aktivnosti udruga, ustanova i institucija sa područja grada, veliki doprinos dobivanju ovog prestižnog statusa svakako je dala i ova novootvorena ordinacija koja je namijenja djeci Belišća. Grad Belišće nastojat će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima pomoći rad ove ordinacije kao što svake godine izdvaja financijska sredstva iz gradskog proračuna za rad laboratorija u Ambulanti u Belišću. Zaželio je puno uspjeha u radu i zajedničko suradnji na dobrobit svih naših mališana.

Ravnateljica Doma zdravlja Valpovo Tatjana Lulić – Slipac i doktor Danijel Karodoš zahvalili su se gradu Belišću na vrijednom poklonu te su tom prilikom istaknuli kako je sada ovom donacijom napokon ispunjen plan nabavke opreme koja je nužna za rad ordinacije. U protekle dvije godine uložena su putem proračuna Osječko-baranjske županije značajna financijska sredstva za uređenje prostorija za rad pedijatrijske ordinacije u Belišću. Na kraju su izrazili svoje zadovoljstvo što je Belišće napokon dobilo svoju pedijatrijsku ordinaciju što će uveliko poboljšati uslugu djeci i roditeljima sa područja Belišća.

Ovim putem obavještavaju se svi roditelji kao i oni koji će to postati da i dalje mogu svakodnevno prijaviti svoju djecu u prvu pedijatrijsku ambulantu u gradu Belišću.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content