Novosti|

U ponedjeljak, 12. prosinca, u prijepodnevnim satima, gradonačelnik Zvonko Borić i dogradonačelnica Marija Ilić primili su ovogodišnje dobitnike studentskih stipendija. Nakon provedenog javnog natječaja Odbor za studentske stipendije utvrdio je konačne rezultate te od ukupno 18 pristiglih zahtjeva, a sukladno kriterijima iz Odluke Gradskog vijeća, Gradonačelnik je odobrio 5 studentskih stipendija i to za Eleonore Šćukanec iz Gata, studentica prve godine Edukacijskog – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Anu Lovrečić iz Veliškovaca, studentica druge godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Tamaru Jozinović iz Gorice Valpovačke, studentica druge godine Filozofski fakulteta u Osijeku, Martu Pavlinić iz Veliškovaca, studentica prve godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Martinu Zadravec iz Tiborjanaca, studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je grad Belišće do sada odobrio deset studentskih stipendija i kako se upravo na ovaj način želi potaknuti mlade na što bolje rezultate tijekom svojeg školovanja kako bi se svojim znanjem u budućem radu što lakše izborili u velikoj konkurenciji na tržištu rada. Zaželio je puno uspjeha u nastavku studiranja i napomenuo da tijekom i nakon svojeg školovanja ne zaborave grad Belišće i da u budućnosti svojim znanjem i radom doprinesu razvoju svoga mjesta i lokalne samouprave u cjelini.

Gradonačelnik je sa studentima sklopio ugovore kojima je određeno da će Grad Belišće isplaćivati studentske stipendije u iznosu od 600 kn mjesečno kroz 10 mjeseci tijekom godine do završetka školovanja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content