Novosti|

Još uvijek je u tijeku revizija knjižničnog fonda u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće i trajat će sve do kraja studenog. Revizija je zakonska obveza koju Knjižnica provodi svakih šest godina. U pregledavanju cjelovitog fonda uz knjižničarke, marljivo pomažu i volonteri. To su Lucija Vinogradac, Ivana Drgalić, Jasna Žaja te Martina Kaluđer i Andreja Dorić iz Udruge „Zvono“. Naime, Knjižnica je potpisala projekt „Korak u – zapošljavanje uz podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj“ čiji je nositelj Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća, a koordinatorica projekta je Anita Andrašek-Mihaljević.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i provodi od 20. svibnja 2015. do 19. rujna 2016. godine. U tom razdoblju Martina i Andreja obavljaju volontersku praksu u vremenu od 6 do 8 mjeseci, dva puta tjedno, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, uz asistenticu Andreu Breljak. Cilj projekta je povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim ili fizičkim teškoćama na području Osječko-baranjske županije.

Iz Knjižnice podsjećaju da od 1. prosinca za sve korisnike počinje uobičajeno radno vrijeme, po cijele radne dane od 8 do 19 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content