Novosti|

JUBILARNA REGATA BELIŠĆE-ALJMAŠ

Na sam blagdan Velike Gospe, već desetu godinu počevši s godinom osnutka Baraber Extreme Teama iz Belišća, članovi kluba kao i ostali zainteresirani građani, na zanimljiv i originalan način organizirali su hodočašće do Svetišta Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Naime, hodočasnici su u ranim jutarnjim satima iz Belišća, odnosno od belišćanskog Kajak-kluba, zaveslali u kanuima Dravom put Aljmaša pokloniti se Gospi od Utočišta. U veslačko-biciklističkoj Regati Belišće – Aljmaš sudjelovalo je 30-ak veslača, od kojih se šest najodvažnijih kući vratilo biciklirajući.

Na put od gotovo 60 kilometara Dravom, od čega su dva dunavska, hodočasnike su pozdravnim govorima otpremili predsjednik belišćanske Zajednice športskih udruga Milan Zamaklar te predsjednik Kluba Angel Milišić-Zečević. Uz nekoliko kratkih plivačkih odmora na dravskim sprudovima, regata se oko podneva zaustavila na osječkom kupalištu Copacabana na organiziranom ručku, osvježenju i kavi.

I ove su godine pustolovni hodočasnici imali sreće s vremenom te su na svoje odredište uplovili iza 16 sati, a kao uspomena na ovu ljetnu avanturu ostaje im prepoznatljiva narančasta majica s logom regate.

 

Tekst: Martina Maloča

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content