Novosti|

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike nalik je sajmu; sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičari“ – odgojitelji i roditelji koji će pomoći pri njihovoj provedbi.

Cilj manifestacije je matematiku učiniti zanimljivom i zabavnom djeci već od predškolske dobi.

U Dječjem vrtiću Maslačak, Belišće te područnim vrtićima u Petrijevcima, Gatu i Bizovcu, Večer matematike održat će se u sklopu produženog boravka,  23. siječnja 2020. godine.

Inicijator ove aktivnosti je Hrvatsko matematičko društvo koje i osmišljava matematičke zadatke prilagođene djeci.

Vrijeme izvedbe aktivnosti:

Belišće: 18,00 do 19,15h

Gat: 14,30 do 15,45h

Bizovac: 16,30 do 17,45h

Petrijevci: 16,30 do 17,45h

Organizacijski tim ove aktivnosti, na razini matičnog vrtića, čine: Dragica Jančikić, Valentina Mandić, Ana Mogoroš, Sandra Glasovac, Branka Vidaković, Ena Ivoš i Aleksandra Šrepfler.

Timovi u područnim vrtićima su sljedeći: Bizovac – Ivana Karjaković, Tajana Kuruc i Patricija Horvat, Petrijevci – Marta Sudar, Dajana Lacković i Andrea Fekete, Gat – Marija Kovačević i Valentina Falamić.

Ukupno je planirano sudjelovanje 93 djece, a u planiranim aktivnostima sudjeluju i roditelji djece.

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content