Novosti|

U ponedjeljak, 4. svibnja 2015. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća gradonačelnik Dinko Burić sa zamjenikom Domagojem Varžićem upriličio je svečani prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice Belišća i Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada povodom blagdana Svetog Florijana i Dana vatrogastva te potpisivanja ugovora o kupoprodaji zgrade DVD-a Vatrogasnoj zajednici grada Belišća.

Na samome početku prisutnima se obratio gradonačelnik čestitajući im Dan vatrogastva te blagdan Svetog Florijana, njihovog zaštitnika. Naglasio je kako je vatrogastvo iznimno važno u životu svake zajednice te je ono jedno od stupova društvenog života u gradu Belišću i prigradskim naseljima.

Gradonačelnik je nadalje rekao kako je otkupom zgrade DVD-a Belišća koja je bila u vlasništvu tvrtke Duropack Belišće d.o.o. Grad Belišće stvorio uvjete za daljnji razvoj vatrogastva i poboljšanje u opremljenosti društva. Zahvalio je tvrtki Duropack na suradnji i uspješnom postizanju dogovora. Osim toga, istaknuo je kako kako je današnji dan značajan i po tome što od danas počinju s radom i prva dva profesionalna vatrogasca. Na kraju svoga obraćanja gradonačelnik se zahvalio belišćanskim vatrogascima na velikom trudu i odricanju te zaželio puno uspjeha u budućem radu sa što manje intervencija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća i Osječko-baranjske županije Nikica Mužević zahvalio se na prijamu, financijskoj pomoći i potpori Grada za potrebe vatrogasaca i izdvajanju sredstava za vatrogastvo te gradonačelniku uručio prigodni poklon- repliku vatrogasne štrcaljke.

Pridružujući se čestitkama u ime uprave tvrtke Duropack Belišće d.o.o. prisutnima se obratio Stjepan Krznarić te naglasio kako će tvrtka Duropack uvijek biti na usluzi i pomagati belišćanskim vatrogascima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content