Novosti|

v-620x229Popis volonterskih aktivnosti koje će organizatori volontiranja provoditi u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira 2015.“ građani od sada mogu pretraživati putem nove internet aplikacije

Internet aplikacija „Hrvatska volontira“ svojevrsna je baza volonterskih aktivnosti koja će sadržavati popis svih aktivnosti koje organizatori volontiranja planiraju prijaviti i provoditi za vrijeme trajanja manifestacije, ali i u godinama koje slijede.

Od ove godine, organizatori volontiranja mogu se registrirati i prijaviti volonterske aktivnosti koje će provoditi u razdoblju od 18. do 23. svibnja 2015. putem internet aplikacije, dok sustav ujedno omogućava svim građanima pregled nad svim prijavljenim volonterskim aktivnostima te mogućnost da se, kao volonteri, uključe u manifestaciju.

Bazi volonterskih aktivnosti moguće je pristupiti putem sljedeće poveznice: www.hrvatska.volontira.vcz.hr

Prijave za aktivnosti u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ su u tijeku. Svi organizatori volontiranja pozvani su da se najkasnije do 6. svibnja 2015. registriraju te prijave aktivnosti u koje će uključiti volontere – bilo da se radi o njihovim već postojećim, redovnim aktivnostima ili o onima koje će osmisliti samo za ovu prigodu.

Aplikaciju „Hrvatska volontira“ osmislio je i izradio Volonterski centar Zagreb u suradnji s timom volontera – studenata Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina: Zoranom Antolovićem, Lovrom Predovanom i Marijanom Svržnjak.

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organizatori su ove manifestacije kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje, ali i vrijednosti koje ono donosi pojedincu i društvu u cjelini.

Volontiranje = DAVANJE I PRIMANJE! Volontiranje je prekrasna ljudska aktivnost baš zato što kroz nju istovremeno dajemo i puno činimo za same sebe. Razvijamo vlastitu snagu i sposobnosti, povezujemo se s drugim ljudima, postajemo otvoreniji, stječemo kompetencije koje nam pomažu u traženju zaposlenja… zato nije teško reći: „Dobro je za tebe, dobro je za druge. VOLONTIRAJ!“

Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!

 

„Hrvatska volontira“ organizirana je u sklopu projekta “Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice” kojeg provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb i Sveučilištem u Rijeci. Opći cilj projekta je doprinijeti socijalnoj i ekonomskoj koheziji u zajednicama diljem Hrvatske kroz uključivanje većeg broja volontera i podizanje kvalitete volonterskih programa unutar organizacija mladih i onih koji rade s mladima.

Organizaciju i provedbu manifestacije podržavaju i donatori projekta: Europska unija koja financira projekt te Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Više informacija pronađite ovdje:

 

Kontakt za medije:

Volonterski centar Zagreb
Tanja Starčević
mail. zvs_info@vcz.hr
mob. 098 / 373 615

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content