Novosti|

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici 24. studenog započelo je dvodnevno usavršavanje vatrogasaca za pružanje prve pomoći i stjecanje specijalnosti u vatrogastvu.

Program usavršavanja za specijalnost „Bolničar“ organiziran je u dvije grupe:

  1. grupa: 24. i 25.11. 2022. godine – za JVP Osijek i JVP Našice
  2. grupa: 26. i 27.11. 2022. godine – za VZ Osijek, VZ Baranja, VZG Belišće, VZO Bizovac, DVD Donja Motičina

Tečaj se organizira u suradnji s Društvom Crvenog križa Osječke-baranjske županije u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici. Program će proći prvih 40 polaznika, nakon čega se zbog velikog interesa planira nastaviti s izvođenjem programa.

Nastavu provode certificirani predavači iz Hrvatskog Crvenog križa a sve u okviru suradnje između Društva Crvenog križa OBŽ i Vatrogasne zajednice OBŽ.

U sklopu nastave uz teorijski rad s praktičnom probom svega naučenog lekcija po lekcijama te praktičnog rada na radilištu i uvježbavanje, u dva dana vatrogascima je bio prezentiran postupak reanimacije, rad s AVD uređajem, zbrinjavanje ozljeda u teoriji i praktično.

Na navedenom usavršavanju za specijalnost „Bolničar“ sudjelovali su operativni vatrogasci iz DVD-a Belišće – Jasna Vrbanić, Ivana Kristić, Marina Crnoja i DVD-a Veliškovci – Barbara Svrtan. Novo usavršavanje obogatit će znanje i vještine u djelovanju vatrogasnih postrojbi.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content