Novosti|

U utorak, 13. veljače 2024. godine u svečanoj sali „Kristal” u Belišću s početkom u 17 sati, održana je 16. tradicionalna Proslava zlatnog i dijamantnog pira povodom Valentinova u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća. Obilježavanje ovakve vrste proslava započela je davne 2008. godine kao jedan vid zahvale i čestitanja svim parovima koji  su dokazali da ljubav može biti vječna ako je međusobnog poštovanja, razumijevanja i počesto puno kompromisa. Oni su zoran primjer mlađim generacijama o značenju i vrijednostima zajedničkog života.

Proslava je organizirana za 24 bračna para koji ove godine slave 50, 55, 60 i 65 godina zajedništva.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković pozdravila je nazočne, prenijela pozdrav i čestitku te iskrene želje za dobrim zdravljem koje je uputio gradonačelnik Dinko Burić, a nakon prigodnih riječi i darivanja, svim je slavljenicima zaželjela još dugi niz godina zajedništva.

Prije svečane „svatovske“ večere, fra Tomislav Sabađija sve je slavljenike blagoslovio i predvodio zajedničku molitvu.

Po tradiciji, svečanosti su nazočili matičarka i kumovi. Ove godine tu časnu dužnost obavljali su kumovi Lidija i Marko Gavrić, a u svojstvu matičarke bila je Silvija Pepić.

Nije izostala ni slavljenička torta, a čast da je prvi prereže imao je par s najduljom bračnom obljetnicom, a to je bračni par Kuhar.

Za ugodnu glazbenu i plesnu atmosferu zadužen je bio glazbeni sastav TS PANONIA, a Zdravka Majdenić, svojom je voditeljskom profesionalnošću, ležernošću i osmijehom, vodila  program uz personalizirane doskočice i šale kako bi se svi slavljenici osjećali ugodno i posebno jer oni to zaista i jesu.

Svečanost proslave Valentinova protekao je u ozračju ljubavi i veselja na radost naših sugrađana.

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća svim slavljenicima čestita zlatnu i dijamantnu obljetnicu braka!

Tekst: Aleksandra Čeliković Cvidrak
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content