Novosti|

Povodom Dana grada Belišća tri su belišćanske udruge – ZUM, Kotličari i Valpovština.info, u prostoru Turističke zajednice grada Belišća, organizirale izložbu fotografija.

Izložba je višestruko zanimljiva budući da je organizirana u uvjetima primjene epidemioloških mjera i promovira stvaralaštvo i kreativnost našeg sugrađanina.

Riječ je o izložbi 32 fotografije Josipa Vučetića – Vučka, koji je na originalan način ispunio slobodno vrijeme snimajući rezultate svoje primarne vještine – pripremanja i ukrašavanja hrane.

Organizatori –Udruga za kulturu i umjetnost ZUM, Udruga za kreativni razvoj i informiranje Valpovština. info i Udruga Kotličari Belišće, čiji je Josip Vučetić predsjednik, tradicionalno su doprinosili obilježavanju Dana grada Belišća i nipošto nisu htjeli dopustiti da ova godina prođe bez njihova doprinosa, unatoč bitno otežanim okolnostima.

Pandemija je ograničila brojne aktivnosti, a mnogi su odgovor na taj izazov pronašli u sebi, potičući vlastitu kreativnost.

Valpovština.info na ovom je portalu odmah po izbijanju pandemije provođenjem projekta „Proljeće nije odgođeno-u istom loncu na tankom koncu“  nastojala motivirati sugrađane na aktivnosti prilagođene novonastalim uvjetima. Jedan od sudionika bio je i Josip Vučetić Vučko, dobro poznati kuhar i ocjenjivač jela na brojnim natjecanjima, koji se i sam, zbog pandemije suočio s viškom slobodnog vremena. Odlučio ga je  ispuniti kreativnošću – ukrašavanjem hrane.

Davno svladano vještinu ukrašavanja hrane s vremenom je potisnuo u drugi plan, a u uvjetima pandemije ponovo aktivirao i nastale su sjajne kreacije koje je odlučio prikazati javno. Stotinjak je uradaka objavljeno u galeriji kreativne rubrike „Proljeće nije odgođeno…“, a 32 uratka je izloženo javno i dostupno sugrađanima.

Izložba je otvorena u srijedu, 28. travnja 2021. godine. Uz predstavnike organizatora i novinare, koje je pozdravio Dubravko Maričić, tajnik Udruge za kuturu i umjetnost ZUM, otvaranju izložbe nazočio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je svojim prisustvom i obraćanjem pružio snažnu podršku organizatorima i dvostrukom autoru, Josipu Vučetiću.

Autor izložbe potrudio se i pripremio prezentaciju svoje vještine i održao radionicu u kojoj je pokazao postupak ukrašavanja hrane se jednostavnim i svakom dostupnim namirnicama.

Izložba će biti postavljena u prostorima Turističke zajednice grada Belišća i dostupna posjetiteljima tijekom uredovnih sati, do 15. svibnja.

Tekst: Vladimir Vazdar
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content