Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je u četvrtak, 24. kolovoza 2017., osma ljetna kreativna radionica za djecu. Radionica je bila slikarskog karaktera pa je 14 prisutnih osnovnoškolaca pokazalo da uz veliku kreativnost imaju i zavidne slikarske vještine.

Svoje prekrasne likovne motive naslikali su koristeći se tehnikom suhog pastela na reljefnom papiru. Metodu rada sa suhim pastelom pokazala im je i naučila ih poznata belišćanska slikarica Jadranka Berak. Osim nje, djeci je u stvaranju njihovih likovnih uradaka pomagao i Tin Lacković koji se bavi amaterskim slikarstvom.

Slikarske radionice postale su neizostavan dio ljetnih kreativnih radionica za djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Uvijek ih vode poznati belišćanski slikari s dugogodišnjim slikarskim iskustvom. Svi su oni članovi Likovne udruge “Bel-art” Belišće s kojom Knjižnica uspješno surađuje već dugi niz godina.

Likovni radovi nastali na ovoj slikarskoj radionici pokazuju da belišćansko slikarstvo itekako ima budućnost, a sadašnji članovi Udruge “Bel-art” zasigurno imaju svoje nasljednike.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content