Novosti|

U petak, 25. kolovoza 2017. godine, održana je tradicionalna “Fišijada”, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“.

“Fišijada” u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća započela je u 17 sati prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković a manifestaciju je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Na Fišijadi je sudjelovalo preko 40 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade bit će predstavnik grada Belišća na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava su Osijeku.

Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručila zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković koja je zahvalila svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazila veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Josip Vučetić, Zdravko Blažević i Dragan Deak nije imao ni malo laki zadatak, odabrati najbolji fiš – paprikaš.

Prvo mjesto osvojio je Slađan Novosel, drugoplasirani je Deni Živković, a treće mjesto zauzeo je Perica Borić.

Bogatu ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma, a sve prisutne natjecatelje i goste zabavljali su Tamburaški sastav “Kočije” iz Narda, MPD “BelAmi” Belišće pod vodstvom maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak te Zbor Matice umirovljenika grada Belišća čiji je voditelj Goran Lovrić, a voditelj programa bio je Denis Šimić.

Tekst: Mirjana Klen (TZ grada Belišća)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content