Novosti|

Članice ŽVS  Bocanjevčanke, kao sastavni dio KUD-a Šokadija Bocanjevci, ovaj mjesec su zabilježile  dva uspješna nastupa van granica Osječko-baranjske županije.

Tako su u subotu 13. listopada nastupile na drugom susretu pjevačkih skupina pod nazivom “Drum drumila” u Brodskom Stupniku koji organizira pjevačka skupina Drumarice iz istoimenog mjesta. Djevojke su se predstavile s tri pjesme te, kao najmlađe, svojim stasom i glasom pobrale simpatije prisutnih na ovoj manifestaciji na kojoj je nastupilo ukupno 10 ženskih pjevačkih skupina.
Tjedan dana nakon gostovanja u Brodsko-posavskoj županiji, ŽVS Bocanjevčanke su u subotu 20. listopada nastupile i u Vukovarsko-srijemskoj županiji na memorijalu Tomislav Mihin u Vinkovačkom Novom Selu.
Memorijal Tomislav Mihin organizira KUD Ljeskovac Novo Selo u spomen na svog tragično poginulog člana, a uz Bocanjevčanke, s naših prostora nastupili su još i članovi HKUD-a Harkanovci.

ŽVS Bocanjevčanke svojim izvedbama plijene pozornost publike i mnoge pjevačke skupine preporučuju upravo naše  djevojke na drugim nastupima, što odaje priznanje za dosadašnji rad skupine, ali i nameće slatke brige onima koji moraju osigurati sve uvjete za rad i nastupe u okviru financijskih mogućnosti.

Upravo zbog realnog financijskog okvira, preklapanja pojedinih manifestacija, kao i poslovnih obaveza, djevojke su primorane i zahvaliti se pojedinim društvima na pozivu, poput nastupa u Varaždinu ili Novskoj, uz nadu da će se sresti dogodine te nastaviti održavati stečena i stvarati nova prijateljstva u duhu očuvanja naše tradicijske baštine.

Tekst i fotografije: Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content