Novosti|

Centar vizualnih umjetnosti „Batana“ Rovinj organizirao je fotografski natječaj za mlade autore do 25 godina starosti na zadanu temu „SVIJET OKO NAS“ – 2019.

Fotoklub Valpovo poslao je po 4 fotografije na zadanu temu 24 mlada člana. Na natječaj je pristiglo 346 fotografija od 97 autora i 29 kolekcija (kolekciju čine 3 ili 4 fotografije).

Dodijeljene su tri nagrade za fotografije i kolekcije. Među sedam pohvaljenih autora je i Stefanija Pujić iz Ladimirevaca, pohvaljena za svoju kolekciju Biseri. Posebnu pohvalu dobila je, kao jedna od najmlađih autora, Tia Birovljević iz Belišća za fotografije Penjanje i Skok.

Selektori Denis Gržetić (predsjednik žirija iz Pazina), Karmen Orlić (članica žirija iz Poreča), Ermano Bančić (tajnik, CVU Batana) i Ana Travizi (članica CVU Batana) izabrali su za izložbu: 110  fotografija od 86 autora i 6 kolekcija (od toga je 24 autora iz Fotokluba Valpovo sa 29 fotografija). Mentori mladih fotografa su Goran Kupčerić i Dragan Francuz.

Među 86 autora nalaze se i mladi fotografi iz FK Valpovo (abecednim redom po prezimenu): Ađić Sara, Antunović Gea, Arambašić Tin, Birovljević Tia, Blažević Sonja, Foro Valentina, Grgec Nivia, Ivanović Martina, Jergović Vita, Kovač Magda, Kuna Filipa, Marković Stela, Matoković Ivana, Oršuš Manuela, Oršuš Martin, Oršuš Mijo, Pejak Franka, Pohižek Nea, Pujić Stefanija, Radolić Oleg, Šandor Fran,   Škorvaga Lea, Špoljarić Bruno, Topalović Lucija.

Otvorenje izložbe planirano je za 15. veljače, 2020, u 18 sati u renomiranom izložbenom prostoru CVU Batana Rovinj. Nadamo se preuzimanju izložbe.

Sve fotografije naših autora: https://www.facebook.com/FotoklubVALPOVO/?ref=bookmarks

Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content