Novosti|

Zajednica tehničke culture Valpovo-Belišće zbog velikog interesa djece i roditelja organizira “Uskrs u tehnici 2022.” za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke culture. Učenici će u pet dana imati mogućnost sudjelovati u radionicama po četiri puna sata dnevno, ukupno 30 sata.

Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima.

Misiја CTK-a Valpovo-Belišće je promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži  na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programi tehničke kulture u radionicama CTK Valpovo-Belišće su nadopuna redovnom obrazovanju, a stečena znanja i vještine neophodna su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Programi koji su predviđeni po danima u radionicama.

DATUMRADIONICAMentori
UTORAK – 19. travnjaFOTOGRAFIJAKupčerić, Francuz
SRIJEDA – 20. travnjaMODELARSTVOMilošević, Fuderer, Hajnc
ČETVRTAK – 21. travnjaRAKETARSTVO ( ili ZMAJADA)Milošević, Fuderer, Hajnc
PETAK – 22. travnja3D MODELIRANJE I PRINTANJEAntolović
SUBOTA – 23. travnjaBOJANJE JAJA ROBOTOMKudeljnjak, Antolović

STARA ODJEĆA (Preporuka je da djeca dođu u starijoj odjeći)

FOTOGRAFIRAJ

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija. Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu.

MODELARSTVO

Za izradu tehničke tvorevine koriste se Unimat strojevi za piljenje šperploče, koristeći nacrt koji se zalijepi za šperploču.

Uz Unimat stroj koriste se i različiti alati.

ISPALI RAKETU

Izrada modela rakete S 6 A (s padobranom/strimerom). Nakon izrade modela slijedi natjecateljski dio ispaljivanja raketa.

PRINTAJ NA 3D PRINTERU

Osnove rada na 3D printerima. Modeliranje u 123D Design programskom okruženju i izrada trodimenzionalnog objekt koji je pripremljen za printanje na 3D printeru.

BOJANJE JAJA ROBOTOM

Polaznik prvo mora na računalu napraviti predložak (tekst, slika…) koji će robot za bojanje jaja (napravljen u radionici CTK Valpovo-Belišće) prenijeti na plastično jaje.

PRIJAVE (do popunjenja skupina):

Dodatne informacije na www.tehnika-valpovo.hr;  Facebook: CTK Valpovo-Belišće

Dragan Francuz

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content