Novosti|

U petak i subotu, 15. i 16. travnja 2022. godine, održana je manifestacija Uskrs u Belišću. Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori Centar za kulturu Sigmund Romberg, Matica umirovljenika grada Belišća, Likovna udruga “Bel-Art” Belišće i Društvo “Naša djeca” Belišće.

Uskrsni sajam koji je održan u petak i subotu od 9 do 14 sati privukao je brojne posjetitelje koji su obišli  izlagače i pronašli ponešto za sebe među bogatom ponudom prigodnih uskrsnih i autohtonih proizvoda.

Program u subotu, 16. travnja 2022. godine, bio je prvenstveno namijenjen našim najmlađim sugrađanima. U 10 sati započela je uskrsna likovna radionica na kojoj su članovi Udruge “Bel-Art” i Društvo “Naša djeca” Belišće s djecom oslikavali pisanice. U 10:30 sati stigli su i Moto zečevi Moto kluba “2 grada” Valpovo-Belišće koji su prigodno darivali okupljenu djecu uskrsnim paketićima koje je osigurao organizator. Nakon silnog veselja što je stiglo toliko Moto zečeva, još veća radost i oduševljenje najmlađih bilo je otkrivanje tradicionalnog Gnijezda sa 1000 pisanica. U gnijezdu se nalazilo deset označenih pisanica, a oni najsretniji koji su ih pronašli darivani su uskrsnim paketima.

Tekst: Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content