Novosti|

Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić danas je predstavnicima nogometnih klubova s područja grada i prigradskih naselja uručio nogometne lopte. Dio je to redovnog ulaganja grada Belišća u sport i sportsku infrastrukturu, čime naš grad i dalje nastavlja opravdavati titulu Europskog grada sporta.

-Tu veliku ulogu ima Zajednica športskih udruga grada Belišća, ali i granski sportski savezi pojedinih klubova. Ovom smo prilikom našim nogometašima podijelili 45 lopti. Na našem području je osam nogometnih klubova kojima će ove lopte dobro doći u radu s djecom, ali i sa seniorskim ekipama, rekao je tom prilikom zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te ispričao zanimljivu priču o dolasku prve nogometne lopte u Belišće.

Naime, prva lopta u Hrvatskoj došla je u Županju, a donijeli su je engleski radnici u tvornici tanina. Ti isti Englezi su loptu u Belišće donijeli 1887./1888. godine, kada je između radnika tvornice tanina u Županji i radnika na izgradnji tvornice tanina u Belišću odigrana i prva utakmica na našem području.

-Naš prvi klub, Nogometni klub “Belišće”, osnovan je nešto kasnije od te utakmice – prije 101 godinu, točnije 1919. godine te možemo reći da imamo dugu tradiciju i da na području našeg grada baštinimo nogometnu igru gotovo od samih početaka, zaključio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content