Novosti|

U tijeku su završni radovi na uređenju prirodnog kajakaškog bazena u Belišću koji se nalazi neposredno uz desnu obalu rijeke Drave uzvodno od belišćanskog mosta.

Investicija je temeljena na suradnji Grada Belišća i Hrvatskih voda čiji su djelatnici, uz radove na uređenju i utvrđivanju obale na desnoj obali rijeke Drave u svrhu zaustavljanja procesa erozije obale, uredili i prirodni bazen koji će članovi Kajak kluba “Belišće” koristiti za pripreme i treninge. Na taj način Hrvatske vode izašle su u susret Gradu i pružile potporu u održavanju tradicije veslanja u Belišću.

Brojnim sugrađanima također je poznato kako je prije tridesetak godina ova lokacija u blizini prostora Kajak kluba “Belišće” bila mnogima drago i lijepo uređeno mjesto za trening kajakaša, prije svih početnika, ali se svi s ponosom sjećaju da su na tom prostoru vježbali i svi ostali kajakaši i kanuisti našeg Kajak kluba iz kojeg je potekao i naš proslavljeni nositelj brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, legendarni Matija Ljubek. Uslijed ratnih okolnosti ovo mjesto obraslo je raslinjem i drvećem te postalo, ne samo zapušteno, nego i ugrožavajući čimbenik stabilnosti desne obale rijeke Drave kod Belišća uzvodno od mosta.

Ostali radovi na uređenju uslijedit će nakon osiguravanja sredstava iz fondova Europske unije, kroz projekt prirodne baštine pod nazivom “Zelene staze Dunava i Drave”, a u sklopu kojega se planira urediti šetnica s klupama oko bazena, kao i poučna staza od Kajak kluba do odmorišta “Drava” u Bistrincima te izgradnja hostela kod prostora Kajak kluba.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content