Novosti|

Svjetski fond za prirodu (WWF), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, jedanaestu godinu za redom organizira akciju „Sat za planet Zemlju“, najveću volontersku akciju na svijetu. Sve je započelo 2007. godine kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu stanovnici poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni sve većih klimatskih promjena i posljedica koje nose.

Akcija je tijekom godina dosegnula ogromne razmjere, a prošle je godine javna rasvjeta isključena u više od 7.000 gradova iz više od 178 zemalja. Jedna od tih zemalja je i Republika Hrvatska u kojoj su prošle godine ugašena svjetla u 68  gradova: zagrebačka katedrala,dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonile u mrak.

I ove godine, Grad Belišće pridružit će se hvalevrijednoj akciji te će u subotu, 25. ožujka 2017. godine, od 20:30 sati ugasiti javnu rasvjetu u središtu grada u trajanju od sat vremena.

Pozivaju se i svi građani da gašenjem svjetala u navedenom razdoblju u svojim domovima podrže ovu akciju koja za cilj ima osvješćivanje svih stanovnika da trebamo i moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo te o planetu na kojem živimo.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content