Novosti|

Mladima urbane aglomeracije Osijek pruža se jedinstvena prilika za sudjelovanje na projektu “Rotor kreativne industrije”. 

Projekt Rotor kreativne industrije sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Kulturni centar Osijek nositelj je projekta, a partneri su projekta Grad Osijek i Institut Andizet. Projekt Rotor namijenjen je mladim osobama – učenicima, studentima ili osobama od 15 do 29 godina starosti s mjestom prebivališta i/ili boravišta u urbanoj aglomeraciji Osijeka.

Cilj je Projekta aktivno uključivanje mladih kako bi se poboljšala njihova zapošljivosti putem razvoja socijalnih usluga za mlade na području urbane aglomeracije Osijek. Projektom se potiče zadržavanje mladih osoba u Osijeku i okruženju kako bi se zaustavilo iseljavanje mladih, nadvladalo njihovo teško zapošljavanje u područjima za koja su se obrazovali, nedovoljno uključivanje mladih u civilno društvo kao i socijalna isključenost.

Projekt Rotor kreativne industrije na području UA Osijek mladima pruža mentorski vođene besplatne edukacije u području kreativne industrije. Sudjelovanjem u Rotoru mlade osobe na radionicama stječu praktična znanja iz više sektora kreativne industrije vođeni mentorima  iz Republike Hrvatske i inozemstva. Mentorskim praćenjem polaznici nadopunjavaju životopis kvalitetnim i traženim vještinama, a  pisanom potvrdom opis usvojenih vještina kojima su  osposobljeni za  razvoj profesionalnog puta i (samo)zapošljavanje u sektorima kreativne industrije. 

Radionice projekta Rotor uključuju znanja iz praktičnih područja sektora kreativne industrije (DJ-ing, Uporaba audio opreme, Video montaža, Svjetlosne vizualizacije, Pristup videu, Manipulacija zvuka, Dizajn i vizuali, Atmosfera i uređenje prostora…), o tržišnim zakonitostima KI u Republici Hrvatskoj i svijetu te o (samo)zapošljavanju i poduzetništvu u KI. Mentorski programom provodi se u Kulturnom centru Osijek te novoobnovljenom suradničkom prostoru Stare pekare smještenom u Tvrđi, a polaznicima je osigurana oprema i potrošni materijal.

Kako je trenutačno u tijeku proces prijava za sudionike, molimo Vas da ove informacije o projektu Rotor kreativne industrije proslijedite onima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje. Više informacija o projektu možete pronaći na informativnoj prezentaciji te pogledati sažeti popis radionica i aktivnosti projekta.

Prijava zainteresiranih provodi se ispunjavanjem prijavnog obrasca. Nakon procesa zaprimanja prijava, projektni tim izabire 60 najmotiviranijih sudionika i dostavlja im obavijesti o rasporedu radionica počevši od 26. travnja 2021. godine. 

Sve dodatne informacije možete pronaći na mrežnoj stranici Kulturnog centra Osijek ili Instituta Andizet.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content