Novosti|

U ponedjeljak, 7. prosinca 2015., Volonterski centar Osijek obilježio je svoju 10. godišnjicu i dodijelio volonterske nagrade u nekoliko kategorija.

Jedna od dobitnica volonterske nagrade je i Udruga „Zvono“ koja je nagrađena za inkluzivni volonterski program „Volunteer New Deal“. To je volonterski program koji u svoje aktivnosti uključuje osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, te druge marginalizirane skupine društva. Kroz ovaj program članovi Udruge „Zvono“ od korisnika volonterskih usluga postaju pružatelji tih usluga i svoja znanja, vještine i  vrijeme daju zajednici.

Volonterski poslovi u koje se uključuju volonteri kroz ovaj program su poslovi u domovima za starije i nemoćne – druženje s korisnicima, pomoć oko čišćenja i prehrane, pomoć samačkim kućanstvima u ruralnim područjima, sudjelovanje u većim volonterskim aktivnostima u lokalnoj zajednici.

Zahvalnicu za poseban doprinos lokalnoj zajednici Volonterski centar Osijek uručio je i volonteru Željku Barjaktereviću koji se kroz program „Volunteer New Deal“ uključio u sve provedene aktivnosti i sudjelovao u svim volonterskim akcijama u lokalnoj zajednici.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content