Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ponovo je organizirala jednu izuzetno zanimljivu izložbu u svojim prostorima u četvrtak, 10. prosinca 2015. godine.

Naime, Sandra Ukota stigla je čak iz Cavtata kako bi izložila svoj ručno izrađeni nakit koji hekla od različitih boja žice uplićući drago kamenje, a sve to zajedno čini pravo umjetničko djelo. Sandra je inače i članica ULIPUD-a (Udruge likovnih i primijenjenih umjetnika iz Dubrovnika), a u cavtatskom hotelu Albatros ima svoju umjetničku galeriju, gdje izlaže svoja djela.

Sandra Ukota rođena je u Vukovaru, ali godinama živi u Cavtatu, tako da je ova izložba bila spoj Vukovara, Cavtata i Belišća.

Na početku izložbe, brojne posjetitelje koji su došli pogledati izložbu, ugodno je iznenadila osječka skupina RitmOS koja je izvela nekoliko svojih skladbi na bubnjevima, a ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar zahvalila se Sandri na dolasku u Belišće i mogućnosti da belišćanska publika vidi njen osobit nakit.

Da bi ovaj događaj bio još potpuniji, nakon otvorenja izložbe slijedio je domjenak na kojem su bile poslužene domaće sušene smokve, arancini , limoncini i kroštulani bademi, kao i rozulin (rakija od ruže), domaća konavoska travarica i rakija od smrče koje su iz Cavtata donijeli Sandra i njen suprug.

Izložba nakita može se pogledati sve do 17. prosinca u knjižnici.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content