Novosti|

U sklopu školskog programa obrazovanja učenici 2. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće 2. studenog 2016. godine posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće.

U prostorijama vatrogasnog doma prikazana im je prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, s čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe.

Na mnogobrojna pitanja učenika dobili su odgovore od dva operativna dobrovoljna člana društva koji su im pokazali osobnu zaštitnu opremu koju vatrogasci koriste na požarnim intervencijama.

Potom, ispred vatrogasnog spremišta izvedena je pokazna vježba, gdje su učenici mogli vidjeti vodene mlazeve koji se koriste kod gašenja požara.

Ujedno je prisutni voditelj vatrogasnog podmlatka i mladeži Željko Čakalić prezentirao što se radi na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike za rad u vatrogastvu da se pridruže na susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati.

Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan način učenici su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content