Novosti|

U ulici Kralja Tomislava u Belišću u tijeku su radovi postavljanja novih stupova javne rasvjete koji se provode u sklopu projekta “Povećanje energetske učinkovitosti i modernizacija javne rasvjete u gradu Belišću”, a unutar Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Planirana vrijednost projekta iznosi 466.195 kuna. Od toga, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje s novčanim iznosom od 300.000 kn, dok ostatak sredstava osigurava Grad Belišće.

Provedbom ovog projekta zamijenit će se 39 postojećih stupova javne rasvjete novima u ulici Kralja Tomislava, a zračni električni vodovi bit će zamijenjeni podzemnima.

Radove izvodi tvrtka Elektro-vrata d.o.o. Osijek, s podizvoditeljem za građevinski dio radova tvrtkom Karašica-Vučica d.d. Donji Miholjac. Rok za završetak radova je sredina prosinca.

Kako se uklanja postojeća javna rasvjeta, a do postavljanja nove proteći će određeno vrijeme potrebno da se izrade temelji i postave novi stupovi, ulica Kralja Tomislava bit će neosvijetljena. Stoga, pozivaju se građani na oprez prilikom kretanja nogostupima i biciklističkim stazama zbog vlastite sigurnosti.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content